Nákyp ze špenátu a uzeného kuřecího masa

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Kuřecí maso uzené 400 g
Máslo čerstvé 120 g
Olej slunečnicový 50 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 30 g
Rohlíky bílé 2 ks
Špenát mražený 700 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 3 dl
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mražený špenát rozmrazíme a necháme trochu okapat. Dáme do kastrůlku, přilijeme 1 dl osolené vody a špenát podusíme 10 minut. Do vhodné kuchyňské nádoby vlijeme 2 dl vody, namočíme do ní na kousky nakrájené rohlíky. Následovně je vymačkáme a přidáme do kastrůlku se špenátem. Přimícháme také 70 g másla a ihned vmícháme žloutky. Častým mícháním zahříváme do rozpuštění másla.
  2. Špenát dochutíme solí, pepřem, zázvorem a tymiánem. Dáme také oloupaný a na tenké kolečka nakrájený česnek a na malé kostičky nakrájené uzené maso. Nakonec zlehka vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh, nasekanou petrželovou nať a špenát odstavíme ze sporáku.
  3. Zapékací formu vymažeme olejem a připravené těsto přeložíme do formy, kterou vložíme ho horké trouby. Při střední teplotě pečeme 30 minut.
  4. Upečený nákyp vyjmeme z trouby, necháme 5 minut odpočinout a potom nakrájíme na porce. Každou porci těsně před podáváním pokapeme rozpuštěným máslem.