Sulc z vepřových nožiček se šunkou a cibulí

Ingredience


Bobkový list 1 g
Cibule 100 g
Nové koření celé 3 g
Pepř černý celý 2 g
Sůl 10 g
Šunka od kosti 200 g
Vepřová plec 100 g
Vepřové koleno 250 g
Vepřové nožičky 1000 g
Zelenina kořenová 200 g
Cibule 150 g
Cibule červená 150 g
Cukr moučkový 3 g
Ocet vinný 250 ml
Olej olivový extra panenský 50 ml
Pažitka 20 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové nožičky a koleno přesekneme, vložíme do hrnce, přidáme vepřovou plec, nové koření, bobkový list, sůl, celý pepř, zalijeme vodou a zvolna vaříme asi 3 hodiny. Půl hodiny před koncem vaření přisypeme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a dovaříme. Přecedíme, maso obereme od kosti, nakrájíme na kostičky, zeleninu nakrájíme nadrobno. Maso a zeleninu s čistým vývarem nalijeme do formy, kterou jsme vyložili plátky pražské šunky a necháme ztuhnout.
  2. Bílou a červenou cibuli nakrájíme na kolečka, rozebereme na kroužky a promícháme. V misce smícháme olej, ocet, sůl, cukr a přimícháme posekanou pažitku.
  3. Ztuhlý sulc nakrájíme na plátky, posypeme kroužky cibule, přelijeme zálivkou a podáváme.