Sulc z vepřových nožiček se šunkou a cibulí
Ingredience
Bobkový list |
1 g |
Cibule |
100 g |
Nové koření celé |
3 g |
Pepř černý celý |
2 g |
Sůl |
10 g |
Šunka od kosti |
200 g |
Vepřová plec |
100 g |
Vepřové koleno |
250 g |
Vepřové nožičky |
1000 g |
Zelenina kořenová |
200 g |
Cibule |
150 g |
Cibule červená |
150 g |
Cukr moučkový |
3 g |
Ocet vinný |
250 ml |
Olej olivový extra panenský |
50 ml |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřové nožičky a koleno přesekneme, vložíme do hrnce, přidáme vepřovou plec, nové koření, bobkový list, sůl, celý pepř, zalijeme vodou a zvolna vaříme asi 3 hodiny. Půl hodiny před koncem vaření přisypeme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a dovaříme. Přecedíme, maso obereme od kosti, nakrájíme na kostičky, zeleninu nakrájíme nadrobno. Maso a zeleninu s čistým vývarem nalijeme do formy, kterou jsme vyložili plátky pražské šunky a necháme ztuhnout.
- Bílou a červenou cibuli nakrájíme na kolečka, rozebereme na kroužky a promícháme. V misce smícháme olej, ocet, sůl, cukr a přimícháme posekanou pažitku.
- Ztuhlý sulc nakrájíme na plátky, posypeme kroužky cibule, přelijeme zálivkou a podáváme.