Šnečí vývar s játrovými knedlíčky
Ingredience
Badyán |
2 g |
Kerblík |
15 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Šafrán |
1 špetka |
Šalotka |
30 g |
Sherry brandy |
50 ml |
Sterilovaní šneci v hovězím bujonu |
200 g |
Sůl |
6 g |
Vývar telecí |
600 ml |
Zelenina kořenová |
100 g |
Játra husí |
80 g |
Mléko odtučněné sušené |
20 g |
Muškátový květ |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
40 g |
Sůl |
3 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, šalotku nakrájíme nadrobno, kerblík posekáme najemno. V hrnci na másle orestujeme šalotku s kořenovou zeleninou, zalijeme telecím vývarem, osolíme, opepříme, přidáme špetku šafránu, badyán, šnečí maso a velmi zvolna vaříme půl hodiny. Ke konci vaření zakápneme sherry.
- Husí játra umeleme, vložíme do misky, přisypeme sušené mléko, strouhanku, sůl, pepř, mletý muškát, přidáme vejce a důkladně promícháme. Tvoříme malé knedlíčky, které zavařujeme rovnou do vývaru. Knedlíčky povaříme asi 5 minut.
- Polévku s knedlíčky rozdělíme do talířů, posypeme kerblíkem a podáváme.