Šnečí vývar s játrovými knedlíčky

Ingredience


Badyán 2 g
Kerblík 15 g
Máslo čerstvé 20 g
Pepř černý mletý 1 g
Šafrán 1 špetka
Šalotka 30 g
Sherry brandy 50 ml
Sterilovaní šneci v hovězím bujonu 200 g
Sůl 6 g
Vývar telecí 600 ml
Zelenina kořenová 100 g
Játra husí 80 g
Mléko odtučněné sušené 20 g
Muškátový květ 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 40 g
Sůl 3 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, šalotku nakrájíme nadrobno, kerblík posekáme najemno. V hrnci na másle orestujeme šalotku s kořenovou zeleninou, zalijeme telecím vývarem, osolíme, opepříme, přidáme špetku šafránu, badyán, šnečí maso a velmi zvolna vaříme půl hodiny. Ke konci vaření zakápneme sherry.
  2. Husí játra umeleme, vložíme do misky, přisypeme sušené mléko, strouhanku, sůl, pepř, mletý muškát, přidáme vejce a důkladně promícháme. Tvoříme malé knedlíčky, které zavařujeme rovnou do vývaru. Knedlíčky povaříme asi 5 minut.
  3. Polévku s knedlíčky rozdělíme do talířů, posypeme kerblíkem a podáváme.