Rajčatový nákyp se sýrem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb toastový |
10 krajíc |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mozzarella |
500 g |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
30 g |
Rajčata |
1 kg |
Rozmarýn čerstvý |
5 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky, které dáme do misky, kam přidáme stejně nakrájený sýr. Přimícháme oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli s česnekem. Zeleninu a sýr promícháme s většinou olivového oleje (tři lžíce oleje si necháme stranou).
- Pekáček vymažeme máslem, na dno naskládáme krajíce toastového chleba, které pokapeme zbylým olejem. Na toastový chléb naskládáme smíchaná rajčata se sýrem, posypeme solí, pepřem, rozmarýnem a petrželovou natí. Pekáček s nákypem vložíme do předehřáté trouby a pečeme 25-30 minut.
- Upečený nákyp vytáhneme z trouby, necháme chvilku odpočinout a nakrájíme na porce. Porce poklademe na jednotlivé talíře a jídlo podáváme.