Rajčatový nákyp se sýrem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chléb toastový 10 krajíc
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mozzarella 500 g
Olej olivový extra panenský 1 dl
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 30 g
Rajčata 1 kg
Rozmarýn čerstvý 5 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky, které dáme do misky, kam přidáme stejně nakrájený sýr. Přimícháme oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli s česnekem. Zeleninu a sýr promícháme s většinou olivového oleje (tři lžíce oleje si necháme stranou).
  2. Pekáček vymažeme máslem, na dno naskládáme krajíce toastového chleba, které pokapeme zbylým olejem. Na toastový chléb naskládáme smíchaná rajčata se sýrem, posypeme solí, pepřem, rozmarýnem a petrželovou natí. Pekáček s nákypem vložíme do předehřáté trouby a pečeme 25-30 minut.
  3. Upečený nákyp vytáhneme z trouby, necháme chvilku odpočinout a nakrájíme na porce. Porce poklademe na jednotlivé talíře a jídlo podáváme.