Uzené maso s křenovo-mandlovou omáčkou
Ingredience
Hovězí vývar základní |
0.5 l |
Křen |
50 g |
Mandle |
50 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Moravské uzené maso |
0.5 kg |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
3 dl |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Křen oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Mandle oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- V nízkém hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání si připravíme světlou jíšku. Pak do ní postupně vmícháme vývar, osolíme a 15 minut vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přilijeme smetanu, přidáme nastrouhaný křen a plátky mandlí, promícháme a necháme přejít varem.
- Uzené maso ohřejeme, rozložíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.