Uzené maso s křenovo-mandlovou omáčkou

Ingredience


Hovězí vývar základní 0.5 l
Křen 50 g
Mandle 50 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Moravské uzené maso 0.5 kg
Mouka pšeničná hladká 3 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 3 dl
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Křen oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Mandle oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  2. V nízkém hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání si připravíme světlou jíšku. Pak do ní postupně vmícháme vývar, osolíme a 15 minut vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přilijeme smetanu, přidáme nastrouhaný křen a plátky mandlí, promícháme a necháme přejít varem.
  3. Uzené maso ohřejeme, rozložíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.