Nákyp z brokolice a tresky

Ingredience


Brokolice 500 g
Citronová šťáva 6 ml
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Treska aljašská 800 g
Kari koření 2 špetka
Kopr čerstvý 30 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 4 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Muškátový oříšek 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 20 g
Sezamová semínka černá 50 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve připravíme omáčku: Ve vhodné pánvi rozehřejeme 40 g másla, přisypeme mouku a zapražíme ji. Máslo z moukou zalijeme mlékem a za stálého míchání vaříme asi 5 minut na hladkou omáčku. Omáčku dochutíme solí, pepřem, kari kořením a muškátovým oříškem. Nakonec vmícháme nasekanou petrželovou nať a nasekaný kopr. Omáčku stáhneme ze sporáku, přidáme zbylé máslo a mícháme tak dlouho, dokud se máslo nerozpustí.
  2. Zapékací formu vymažeme máslem. Rybí file omyjeme, osušíme, dochutíme solí, pepřem a pokapeme je citrónovou šťávou. Připravené rybí file naskládáme na dno zapékací formy. Brokolici očistíme omyjeme pod tekoucí vodou a rozdělíme na růžičky, které poklademe na rybí file v zapékací formě a posypeme je solí. Vše zalijeme připravenou omáčkou, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a sezamovými semínky.
  3. Naplněnou formu dáme do předehřáté trouby a pečeme Přibližně 30 minut. Nákyp vybereme z trouby, necháme odpočinout a krájíme ho na úhledné porce.