Ústřice po čínsku
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Kaštany jedlé |
250 g |
Paprika zelená |
1 ks |
Tabasco |
1 polévková lžíce |
Ústřice nakládané |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ústřice necháme okapat a každou obalíme polovinou plátku slaniny. Upevníme párátkem.
- Připravené ústřice urovnáme na vyhřátou pánev a opékáme je 6-8 minut, až je slanina křupavá. Potom přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku, prolisovaný česnek, okapané nakládané jedlé kaštany a vše za stálého míchání zprudka smažíme 2 minuty.
- Nakonec pokrm posypeme kolečky jarní cibulky a podáváme s dílky citronu a natí jarní cibulky. Doplníme tabaskem.