Ústřice po čínsku

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 1 ks
Citrony 1 ks
Kaštany jedlé 250 g
Paprika zelená 1 ks
Tabasco 1 polévková lžíce
Ústřice nakládané 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ústřice necháme okapat a každou obalíme polovinou plátku slaniny. Upevníme párátkem.
  2. Připravené ústřice urovnáme na vyhřátou pánev a opékáme je 6-8 minut, až je slanina křupavá. Potom přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku, prolisovaný česnek, okapané nakládané jedlé kaštany a vše za stálého míchání zprudka smažíme 2 minuty.
  3. Nakonec pokrm posypeme kolečky jarní cibulky a podáváme s dílky citronu a natí jarní cibulky. Doplníme tabaskem.