Hovězí oháňka s hořčičnou omáčkou

Ingredience


Česnek 50 g
Cibule 50 g
Hovězí oháňka 400 g
Kosti hovězí morkové 120 g
Nové koření celé 2 g
Pepř černý celý 3 g
Sůl 8 g
Voda pitná 1 l
Zelenina kořenová 200 g
Hořčice plnotučná 60 g
Křen 40 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Smetana 33% (šlehačka) 80 g
Sůl 3 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí oháňku a na špalíčky nařezanou morkovou kost vložíme do hrnce, přisypeme pokrájenou kořenovou zeleninu, přidáme celý pepř, nové koření, osolíme, zalijeme vodou a vaříme velmi zvolna nejméně 2 a půl hodiny. Scedíme, oháňku nakrájíme na silnější kolečka, z kostí vyndáme morek, promícháme s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou cibulí a směs vrátíme do kostí.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Rozředíme půl litrem vývaru z oháňky, promícháme a povaříme asi 20 minut. Přimícháme hořčici, struhaný křen, podle chuti dosolíme, zjemníme smetanou a povaříme asi 5 minut do zhoustnutí.
  3. Doprostřed talířů položíme nastojato kost s morkovou směsí, kolem dokola obložíme kolečky vařené oháňky a všechno přelijeme hořčičnou omáčkou.