Slanečkové karbanátky

Ingredience


Chléb konzumní 4 krajíc
Olej slunečnicový 1.5 dl
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 4 dl
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rohlíky bílé 5 ks
Slaneček 2 ks
Voda pitná 5 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Strouhanka 6 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slanečky den předem namočíme do 5 dl vody s 1 dl mléka. 4 rohlíky nakrájíme na kousky, dáme je do mísy a zalijeme zbylým mlékem. zbylý rohlík nakrájíme na kostičky, které v pánvi na másle osmahneme dozlatova.
  2. Když jsou rohlíky v mléce dostatečně rozmočené, vymačkáme z nich přebytečné mléko. Slanečky opláchneme pod tekoucí vodou, stáhneme je z kůže, vykostíme a nakrájíme nebo nasekáme na drobné kousky a dáme do mísy k rohlíkům. Směs ochutíme pepřem a dobře ji promícháme. Utvoříme karbanátky, které obalíme mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
  3. Obalené karbanátky smažíme v pánvi na rozpáleném oleji z každé strany asi 2 minuty dozlatova. Usmažené karbanátky necháme okapat na papírové utěrce a podáváme s chlebem.