Slanečkové karbanátky
Ingredience
Chléb konzumní |
4 krajíc |
Olej slunečnicový |
1.5 dl |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
4 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rohlíky bílé |
5 ks |
Slaneček |
2 ks |
Voda pitná |
5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Strouhanka |
6 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slanečky den předem namočíme do 5 dl vody s 1 dl mléka. 4 rohlíky nakrájíme na kousky, dáme je do mísy a zalijeme zbylým mlékem. zbylý rohlík nakrájíme na kostičky, které v pánvi na másle osmahneme dozlatova.
- Když jsou rohlíky v mléce dostatečně rozmočené, vymačkáme z nich přebytečné mléko. Slanečky opláchneme pod tekoucí vodou, stáhneme je z kůže, vykostíme a nakrájíme nebo nasekáme na drobné kousky a dáme do mísy k rohlíkům. Směs ochutíme pepřem a dobře ji promícháme. Utvoříme karbanátky, které obalíme mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
- Obalené karbanátky smažíme v pánvi na rozpáleném oleji z každé strany asi 2 minuty dozlatova. Usmažené karbanátky necháme okapat na papírové utěrce a podáváme s chlebem.