Vaječná pochoutka z trouby se šlehačkou pro celiatiky

Ingredience


Cukr krystal 5 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 kávová lžička
Meruňky 25 ks
Mouka bezlepková 5 polévková lžíce
Vejce slepičí 5 ks
Cukr moučkový 200 g
Smetana 33% (šlehačka) 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Korpus: Vejce rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně do něj vmícháme asi 230 g cukru. Do hmoty postupně vmícháme žloutky. Nakonec do těsta vmícháme 5 lžic bezlepkové mouky prosáté s 20 g kypřícího prášku do pečiva. Těsto opatrně promícháme a vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem. Těsto pečeme dorůžova asi 15 minut. Po upečení korpus ihned - ještě teplý sbalíme do rolády i s pečícím papírem. Po vychladnutí upečený plát těsta rozbalíme a potřeme ho připravenou šlehačkovou náplní a na rozetřenou šlehačku poklademe půlkami meruněk řezem nahoru a plát těsta svineme. Nakonec svinutý a naplněný korpus sbalíme a posypeme 4 lžícemi moučkového cukru.
  2. Šlehačková náplň: Šlehačku našleháme s 200g moučkového cukru.