Vaječná pochoutka z trouby se šlehačkou pro celiatiky
Ingredience
Cukr krystal |
5 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 kávová lžička |
Meruňky |
25 ks |
Mouka bezlepková |
5 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
5 ks |
Cukr moučkový |
200 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
500 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Korpus: Vejce rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně do něj vmícháme asi 230 g cukru. Do hmoty postupně vmícháme žloutky. Nakonec do těsta vmícháme 5 lžic bezlepkové mouky prosáté s 20 g kypřícího prášku do pečiva. Těsto opatrně promícháme a vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem. Těsto pečeme dorůžova asi 15 minut. Po upečení korpus ihned - ještě teplý sbalíme do rolády i s pečícím papírem. Po vychladnutí upečený plát těsta rozbalíme a potřeme ho připravenou šlehačkovou náplní a na rozetřenou šlehačku poklademe půlkami meruněk řezem nahoru a plát těsta svineme. Nakonec svinutý a naplněný korpus sbalíme a posypeme 4 lžícemi moučkového cukru.
- Šlehačková náplň: Šlehačku našleháme s 200g moučkového cukru.