Jarní závitky s jehněčím masem
Ingredience
Česnek |
60 g |
Chilli koření mleté |
3 g |
Chilli omáčka |
5 g |
Jehněčí kýta |
400 g |
Koriandr čerstvý |
20 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mrkev kořen |
80 g |
Olej olivový extra panenský |
30 g |
Omáčka Hoisin |
40 ml |
Omáčka rybí |
10 ml |
Omáčka sójová |
20 ml |
Omáčka sojová světlá |
10 ml |
Omáčka ústřicová |
40 ml |
Rýžový papír |
120 g |
Solamyl |
10 g |
Víno rýžové čínské |
20 ml |
Voda pitná |
20 ml |
Zelí hlávkové bílé |
80 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Nudle rýžové |
120 g |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jehněčí maso nakrájíme na tenké nudličky, vložíme do wok pánve s rozehřátým olejem a osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, zakápneme hoisin omáčkou, ústřicovou omáčkou, sojovou omáčkou, rýžovým vínem, promícháme, přisypeme chilli koření, koriandr, přidáme chilli omáčku, v trošce vody rozmícháme solamyl a přilijeme do pánve. Provaříme a odstavíme. Zelí nakrájíme na tenké proužky, mrkev nastrouháme najemno, promícháme, zakápneme rybí omáčkou, světlou sojovou omáčkou a necháme asi půl hodiny odležet. Poté ze zelí s mrkví vymačkáme vodu, přidáme k jehněčí směsi a promícháme. Na stůl položíme rýžový papír, na něj naneseme jehněčí směs, zavineme a usmažíme na másle dozlatova.
- Závitek vyjmeme, rozkrojíme na čtyři díly, upravíme na talířky a doplníme rýžovými těstovinami, které jsme uvařili v horké vodě podle návodu na obalu a poté lehce osmahli na másle.