Jarní závitky s jehněčím masem

Ingredience


Česnek 60 g
Chilli koření mleté 3 g
Chilli omáčka 5 g
Jehněčí kýta 400 g
Koriandr čerstvý 20 g
Máslo čerstvé 30 g
Mrkev kořen 80 g
Olej olivový extra panenský 30 g
Omáčka Hoisin 40 ml
Omáčka rybí 10 ml
Omáčka sójová 20 ml
Omáčka sojová světlá 10 ml
Omáčka ústřicová 40 ml
Rýžový papír 120 g
Solamyl 10 g
Víno rýžové čínské 20 ml
Voda pitná 20 ml
Zelí hlávkové bílé 80 g
Máslo čerstvé 20 g
Nudle rýžové 120 g
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí maso nakrájíme na tenké nudličky, vložíme do wok pánve s rozehřátým olejem a osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, zakápneme hoisin omáčkou, ústřicovou omáčkou, sojovou omáčkou, rýžovým vínem, promícháme, přisypeme chilli koření, koriandr, přidáme chilli omáčku, v trošce vody rozmícháme solamyl a přilijeme do pánve. Provaříme a odstavíme. Zelí nakrájíme na tenké proužky, mrkev nastrouháme najemno, promícháme, zakápneme rybí omáčkou, světlou sojovou omáčkou a necháme asi půl hodiny odležet. Poté ze zelí s mrkví vymačkáme vodu, přidáme k jehněčí směsi a promícháme. Na stůl položíme rýžový papír, na něj naneseme jehněčí směs, zavineme a usmažíme na másle dozlatova.
  2. Závitek vyjmeme, rozkrojíme na čtyři díly, upravíme na talířky a doplníme rýžovými těstovinami, které jsme uvařili v horké vodě podle návodu na obalu a poté lehce osmahli na másle.