Sýrové koblihy Vinzel
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chléb toastový |
200 g |
Griotka |
20 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Muškátový oříšek |
2 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
6 g |
Sýr Moravský bochník 45% |
600 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
50 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V míse smícháme nastrouhaný sýr, mouku, vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř a muškátový oříšek, zalijeme vínem a třešňovicí a vypracujeme do hladkého těsta. Z toastového chleba vykrájíme kolečka o průměru 8 cm, na ně navršíme sýrovou směs a osmažíme v dostatečném množství oleje jako koblihy dozlatova.
- Necháme na sítu okapat a horké podáváme.