Sýrové koblihy Vinzel

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chléb toastový 200 g
Griotka 20 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Muškátový oříšek 2 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 6 g
Sýr Moravský bochník 45% 600 g
Vejce slepičí 2 ks
Víno bílé 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme nastrouhaný sýr, mouku, vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř a muškátový oříšek, zalijeme vínem a třešňovicí a vypracujeme do hladkého těsta. Z toastového chleba vykrájíme kolečka o průměru 8 cm, na ně navršíme sýrovou směs a osmažíme v dostatečném množství oleje jako koblihy dozlatova.
  2. Necháme na sítu okapat a horké podáváme.