Plzeňské roštěnky
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Cibule |
2 ks |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
600 g |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Párky jemné |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 dl |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Párky nakrájíme na kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme je najemno.
- Plátky hovězí roštěnky omyjeme, osušíme, z obou stran je naklepeme, opepříme a osolíme.
- V pánvi rozehřejeme olej a roštěnky v něm z obou stran prudce opečeme. Pak je z pánve vyjmeme, do oleje nasypeme polovinu nakrájené cibule, mírně ji osmažíme, vrátíme zpět maso, přidáme bobkový list, přilijeme pivo a roštěnky dusíme pod pokličkou, až jsou měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.
- Měkké maso a bobkový list vyndáme z pánve, šťávu zaprášíme moukou, kterou osmahneme, přisypeme zbylou cibuli, přidáme nakrájené párky a vše orestujeme.
- Roštěnky dáme na servírovací talíře, rozdělíme na ně párkovou směs a podáváme.