Plzeňské roštěnky

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Cibule 2 ks
Hovězí roštěnka níz. peč. 600 g
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Párky jemné 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 1 dl
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Párky nakrájíme na kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme je najemno.
  2. Plátky hovězí roštěnky omyjeme, osušíme, z obou stran je naklepeme, opepříme a osolíme.
  3. V pánvi rozehřejeme olej a roštěnky v něm z obou stran prudce opečeme. Pak je z pánve vyjmeme, do oleje nasypeme polovinu nakrájené cibule, mírně ji osmažíme, vrátíme zpět maso, přidáme bobkový list, přilijeme pivo a roštěnky dusíme pod pokličkou, až jsou měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.
  4. Měkké maso a bobkový list vyndáme z pánve, šťávu zaprášíme moukou, kterou osmahneme, přisypeme zbylou cibuli, přidáme nakrájené párky a vše orestujeme.
  5. Roštěnky dáme na servírovací talíře, rozdělíme na ně párkovou směs a podáváme.