Roštěnky v sýrovém těstíčku
Ingredience
Hovězí roštěnka níz. peč. |
600 g |
Kari koření |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
5 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
4 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse z vajíček, nastrouhaného sýra, piva a 4 lžic mouky smícháme těstíčko, které podle chuti osolíme.
- Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran naklepeme, na okrajích nařízneme, potřeme je kari kořením, osolíme a obalíme v zbylé mouce. Pak je namočíme do připraveného těstíčka a v pánvi na rozehřátém oleji zprudka pečeme z obou stran, poté podáváme.