Roštěnky v sýrovém těstíčku

Ingredience


Hovězí roštěnka níz. peč. 600 g
Kari koření 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 5 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 4 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse z vajíček, nastrouhaného sýra, piva a 4 lžic mouky smícháme těstíčko, které podle chuti osolíme.
  2. Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran naklepeme, na okrajích nařízneme, potřeme je kari kořením, osolíme a obalíme v zbylé mouce. Pak je namočíme do připraveného těstíčka a v pánvi na rozehřátém oleji zprudka pečeme z obou stran, poté podáváme.