Želé z instantní kávy
Ingredience
Banány |
2 ks |
Čokoláda hořká |
200 g |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Káva instantní |
3 polévková lžíce |
Likér mandlový - Amaretto |
50 ml |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
Voda pitná |
1 l |
Želatina |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do větší kuchyňské nádoby vsypeme instantní kávu, kterou zalijeme horkou vodou. Z hotové kávy ihned odebereme 1 dl a vše necháme vychladnout. 1 dl kávy smícháme se želatinou, medem a cukrem. Dáme ji do lednice na 30 minut vychladnout. Nezapomeneme párkrát želatinu promíchat.
- Zbylou kávu opět přivedeme k varu, stáhneme z ohně a za stálého míchání do ní vmícháme připravené želé. Suroviny rozmícháme na hladkou hmotu, kterou dochutíme Amarettem.
- Vhodnou plochou nádobu opláchneme ve studené vodě. Na dno naskládáme na kolečka nakrájené banány. Připravenou směs vlijeme do nádoby a dáme do ledničky ztuhnout.
- Hotové ztuhle želé nakrájíme na úhledné kousky, rozdělíme je na dezertní talíře. Každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, kterou posypeme nastrouhanou čokoládou.