Uzená pečeně s hráškovou kaší
Ingredience
Hrášek |
400 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Uzené maso vařené |
600 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uzené maso uvaříme.
- V hrnku z másla a mouky připravíme jíšku.
- Hrášek v hrnci podlijeme přiměřeným množstvím vývaru z vaření masa, opepříme a osolíme, přimícháme jíšku a pod pokličkou dusíme, až je hrášek měkký. V případě potřeby přilijeme vývar.
- Uvařený hrášek prolisujeme a kaši dochutíme pepřem a solí.
- Plátky masa rozdělíme na servírovací talíře, přidáme hráškovou kaši a podáváme.