Uzená pečeně s hráškovou kaší

Ingredience


Hrášek 400 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 2 špetka
Uzené maso vařené 600 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uzené maso uvaříme.
  2. V hrnku z másla a mouky připravíme jíšku.
  3. Hrášek v hrnci podlijeme přiměřeným množstvím vývaru z vaření masa, opepříme a osolíme, přimícháme jíšku a pod pokličkou dusíme, až je hrášek měkký. V případě potřeby přilijeme vývar.
  4. Uvařený hrášek prolisujeme a kaši dochutíme pepřem a solí.
  5. Plátky masa rozdělíme na servírovací talíře, přidáme hráškovou kaši a podáváme.