Blatenské sladké hrušky
Ingredience
Čokoláda hořká |
150 g |
Cukr krupice |
40 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Kompot hruškový |
200 g |
Likér mandlový - Amaretto |
50 ml |
Mléko polotučné |
2.5 dl |
Pudinkový prášek - čokoládový |
40 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
Zmrzlina vanilková |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čokoládu rozlámeme na malé kousky, které dáme do kastrůlku, zalijeme 50 ml mléka a za stálého míchání rozpustíme čokoládu. Vmícháme Amaretto a ihned stáhneme ze sporáku.
- Vanilkový pudinkový prášek dr Oetker vsypeme do kastrůlku s cukrem, studeným mlékem, vanilkovým cukrem. Ponorným mixérem šleháme na hustý krém asi 3 minuty na hladký krém. Potom dáme vychladit do lednice.
- Zmrzlinu rozdělíme do dezertních pohárů, přidáme nakrájené hrušky, které pokryjeme čokoládovým krémem. Na krém ještě naaranžujeme hrušky. Poháry ozdobíme hrubě nastrouhanou čokoládou.