Blatenské sladké hrušky

Ingredience


Čokoláda hořká 150 g
Cukr krupice 40 g
Cukr vanilka 20 g
Kompot hruškový 200 g
Likér mandlový - Amaretto 50 ml
Mléko polotučné 2.5 dl
Pudinkový prášek - čokoládový 40 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
Zmrzlina vanilková 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čokoládu rozlámeme na malé kousky, které dáme do kastrůlku, zalijeme 50 ml mléka a za stálého míchání rozpustíme čokoládu. Vmícháme Amaretto a ihned stáhneme ze sporáku.
  2. Vanilkový pudinkový prášek dr Oetker vsypeme do kastrůlku s cukrem, studeným mlékem, vanilkovým cukrem. Ponorným mixérem šleháme na hustý krém asi 3 minuty na hladký krém. Potom dáme vychladit do lednice.
  3. Zmrzlinu rozdělíme do dezertních pohárů, přidáme nakrájené hrušky, které pokryjeme čokoládovým krémem. Na krém ještě naaranžujeme hrušky. Poháry ozdobíme hrubě nastrouhanou čokoládou.