Salát z fazolí, cizrny a oliv

Ingredience


Cibule 80 g
Cibulka jarní 50 g
Citronová šťáva 1.5 polévková lžíce
Okurka salátová 100 g
Olej olivový 70 ml
Olivy černé 60 g
Petržel - nať 1.5 polévková lžíce
Rajčata 80 g
Cizrna 120 g
Fazole červené 120 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cizrnu s fazolemi necháme přes noc namočené ve vodě, poté osolíme a vaříme doměkka.
  2. Cibuli, rajče a okurku nakrájíme na kolečka, jarní cibulky posekáme najemno, olivy rozpůlíme, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
  3. Uvařené fazole s cizrnou scedíme a necháme okapat. Vychladlé fazole smícháme s ostatními surovinami a pod fólií necháme v chladničce odležet.