Salát z fazolí, cizrny a oliv
Ingredience
Cibule |
80 g |
Cibulka jarní |
50 g |
Citronová šťáva |
1.5 polévková lžíce |
Okurka salátová |
100 g |
Olej olivový |
70 ml |
Olivy černé |
60 g |
Petržel - nať |
1.5 polévková lžíce |
Rajčata |
80 g |
Cizrna |
120 g |
Fazole červené |
120 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cizrnu s fazolemi necháme přes noc namočené ve vodě, poté osolíme a vaříme doměkka.
- Cibuli, rajče a okurku nakrájíme na kolečka, jarní cibulky posekáme najemno, olivy rozpůlíme, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- Uvařené fazole s cizrnou scedíme a necháme okapat. Vychladlé fazole smícháme s ostatními surovinami a pod fólií necháme v chladničce odležet.