Čokoládová mražená pochoutka s višněmi

Ingredience


Čokoláda hořká 60 g
Cukr moučkový 50 g
Kakao 8 g
Likér čokoládový 20 ml
Máslo čerstvé 50 g
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 0.5 dl
Želatina 2 g
Cukr moučkový 40 g
Smetana 33% (šlehačka) 80 g
Tresť vanilková 5 ml
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Želatina 2 g
Cukr vanilka 30 g
Višně 160 g
Zmrzlina čokoládová 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky vložíme změklé máslo, přisypeme kakao, cukr a důkladně promícháme, přidáme žloutek a znovu promícháme. V trošce horké vody rozpustíme nabobtnalou želatinu, zakápneme likérem, přidáme k máslové směsi, v horké vodní lázni rozpustíme čokoládu a také přimícháme k máslové hmotě. Nakonec přidáme vyšlehanou smetanu a vše důkladně promícháme, aby vznikla jednolitá čokoládová hmota. Hmotou naplníme formu a dáme do mrazáku.
  2. Do jiné misky nasypeme moučkový cukr, přidáme žloutky, vanilkovou esenci a šlehačem vyšleháme. Přidáme nabobtnalou želatinu, přilijeme smetanu a znovu vyšleháme. Vanilkovou hmotu naneseme jako druhou vrstvu na čokoládovou hmotu ve formě a dáme zpátky do mrazáku. Nakonec vypeckujeme višně a promícháme s vanilkovým cukrem.
  3. Zmraženou hmotu nakrájíme na kostky, upravíme na talířky, doplníme višněmi, kopečkem zmrzliny a podáváme.