Čokoládová mražená pochoutka s višněmi
Ingredience
Čokoláda hořká |
60 g |
Cukr moučkový |
50 g |
Kakao |
8 g |
Likér čokoládový |
20 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
0.5 dl |
Želatina |
2 g |
Cukr moučkový |
40 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
80 g |
Tresť vanilková |
5 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Želatina |
2 g |
Cukr vanilka |
30 g |
Višně |
160 g |
Zmrzlina čokoládová |
120 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do misky vložíme změklé máslo, přisypeme kakao, cukr a důkladně promícháme, přidáme žloutek a znovu promícháme. V trošce horké vody rozpustíme nabobtnalou želatinu, zakápneme likérem, přidáme k máslové směsi, v horké vodní lázni rozpustíme čokoládu a také přimícháme k máslové hmotě. Nakonec přidáme vyšlehanou smetanu a vše důkladně promícháme, aby vznikla jednolitá čokoládová hmota. Hmotou naplníme formu a dáme do mrazáku.
- Do jiné misky nasypeme moučkový cukr, přidáme žloutky, vanilkovou esenci a šlehačem vyšleháme. Přidáme nabobtnalou želatinu, přilijeme smetanu a znovu vyšleháme. Vanilkovou hmotu naneseme jako druhou vrstvu na čokoládovou hmotu ve formě a dáme zpátky do mrazáku. Nakonec vypeckujeme višně a promícháme s vanilkovým cukrem.
- Zmraženou hmotu nakrájíme na kostky, upravíme na talířky, doplníme višněmi, kopečkem zmrzliny a podáváme.