Mrkev dušená s bazalkou
Ingredience
Bazalka |
50 g |
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cukr krupice |
0.25 kávová lžička |
Karotka baby |
200 g |
Ocet vinný |
100 ml |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mrkve omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Vložíme je do hrnce s osolenou vodou a 2 minuty povaříme.
- Šalotku nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a posekáme nadrobno. Vhodíme šalotku a česnek na pánev s rozehřátým olejem. Necháme zesklovatět a pak přidáme bobkový list, opepříme, přidáme cukr a přilijeme ocet. Povaříme několik minut.
- Pak přidáme kolečka mrkve a 3 minuty dusíme. Dušenou mrkev servírujeme posypanou nasekanou bazalkou.