Pečené bramborové kroužky
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Mouka bezlepková Mantler |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
Xantanová guma |
1 kávová lžička |
Anglická slanina |
20 dkg |
Cibule |
1 ks |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé je oloupeme
- a nastrouháme. Do strouhaných brambor vmícháme xantanovou gumu, jedno celé vejce, směs ochutíme solí a asi 300 g bezlepkové mouky. Ze surovin vypracujeme tuhé těsto, ze kterého buď vyválíme tenkou placku a z ní následně vykrájíme tenká kolečka, Také však můžeme těsto rozválet na tenké válečky, které spojíme do tvaru kroužků. S těstem pracujeme rychle, protože těsto rychle řídne! Hotové kroužky pečeme na litinové nebo teflonové pánvi. Před podáváním nasekáme cibuli a slaninu nadrobno, opečeme na oleji. Hotové bramborové kroužky podáváme přelité smaženou cibulí a slaninou.