Pečené bramborové kroužky

Ingredience


Brambory 1 kg
Mouka bezlepková Mantler 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 l
Xantanová guma 1 kávová lžička
Anglická slanina 20 dkg
Cibule 1 ks
Olej stolní 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé je oloupeme
  2. a nastrouháme. Do strouhaných brambor vmícháme xantanovou gumu, jedno celé vejce, směs ochutíme solí a asi 300 g bezlepkové mouky. Ze surovin vypracujeme tuhé těsto, ze kterého buď vyválíme tenkou placku a z ní následně vykrájíme tenká kolečka, Také však můžeme těsto rozválet na tenké válečky, které spojíme do tvaru kroužků. S těstem pracujeme rychle, protože těsto rychle řídne! Hotové kroužky pečeme na litinové nebo teflonové pánvi. Před podáváním nasekáme cibuli a slaninu nadrobno, opečeme na oleji. Hotové bramborové kroužky podáváme přelité smaženou cibulí a slaninou.