Krkovička plněná kysaným zelím

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Hořčice 8 polévková lžíce
Kmín drcený 1 špetka
Olej slunečnicový 1 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 1 dl
Slanina vepřová 200 g
Sůl 1 špetka
Vepřová krkovička 800 g
Zelí kysané 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelí scedíme, necháme okapat, rozkrájíme ho na menší kousky a promícháme s kmínem. Slaninu nakrájíme na plátky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
  2. Krkovičku omyjeme studenou vodou, osušíme, rozporcujeme na čtyři silnější plátky, které lehce naklepeme a rozkrojíme tak, aby v mase vznikla kapsa. Kapsu zevnitř potřeme hořčicí, vložíme do ní slaninu a nakrájené zelí, uzavřeme ji grilovacími jehlami nebo párátky a maso ze všech stran opepříme a osolíme.
  3. Prolisovaný česnek v míse smícháme se zbylou hořčicí, pivem a olejem, do marinády vložíme připravené naplněné krkovičky a necháme alespoň hodinu v chladu uležet.
  4. Uleželé maso naskládáme do zapékací mísy, podlijeme marinádou a pečeme ve vyhřáté troubě, až je měkké.
  5. Podáváme s chlebem.