Ve sněhu zapečené ovoce
Ingredience
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
300 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Hrušky |
300 g |
Jablka |
300 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pomerančová šťáva |
4 ml |
Skořice mletá |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hrušky a jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kousky. V hrnci přivedeme vodu k varu a přidáme do ní připravené hrušky, jablka a citrónovou kůru. Ovoce s kůrou vaříme až do jeho rozvaření na hustou kaši. Necháme ji vychladnout. Vychladlou ovocnou kaši dochutíme vanilkovým a pískovým cukrem, přilijeme pomerančovou šťávu a vše ještě promícháme.
- Zapékací formu vymažeme máslem a rozprostřeme polovinu ovocné kaše. Na kaši natáhneme z bílku ušlehaný tuhý sníh. Potom zase ovocnou kaši a opět sníh. Povrch sněhu posypeme skořicí.
- Naplněnou zapékací formu vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme 30 minut. Sníh má být zapečený skoro do hnědé barvy. Zapečené ovoce vytáhneme z trouby, nakrájíme na úhledné porce. Porce pokládáme na jednotlivé talíře a podáváme.