Zapečené ovoce s citrusovým sorbetem
Ingredience
Cukr hroznový (glukóza) |
10 g |
Cukr krupice |
30 g |
Džus grapefruitový |
50 ml |
Pomerančová šťáva |
50 ml |
Voda pitná |
50 ml |
Cukr moučkový |
10 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Cukr moučkový |
20 g |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Víno šumivé (sekt) |
40 ml |
Grapefruity |
200 g |
Pomeranče |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy nasypeme mouku, cukr, promícháme, přidáme měkké máslo, bílky a vypracujeme těsto. Necháme v lednici uležet. Těsto vyválíme na tenký plát, skleničkou vykrajujeme kolečka, která vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a při 180 °C pečeme dozlatova. Ještě teplá kolečka vytvarujeme do mističek a necháme vychladnout. Do misky nasypeme cukr, přidáme žloutky, přilijeme šumivé víno a vyšleháme do pěny.
- Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr, glukózu, grapefruitový džus a pomerančovou šťávu, trochu zahřejeme, aby se cukr rozpustil. Nalijeme do formiček na zmrzlinu a dáme zamrazit.
- Na dezertní talířky dokola položíme střídavě dílky oloupaného grapefruitu a pomeranče, na ně naneseme pěnu z šumivého vína, krátce zapečeme pod grilem, navrch upravíme mističky z těsta, do kterých vložíme zmražený sorbet a podáváme.