Hrušky v rumovém krému
Ingredience
Hroznové víno |
100 g |
Hrušky |
4 ks |
Ořechy vlašské |
100 g |
Cukr krupice |
40 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
1.5 l |
Pudinkový prášek - vanilkový |
40 g |
Rum |
40 ml |
Smetana ke šlehání 30% |
150 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- 1 l mléka vlijeme do hrnce, hned přidáme žloutky, cukr a za stálého šlehání přivedeme k varu. V 0,5 l studeného mléka rozšleháme pudinkový prášek a přilijeme ho do vařícího se mléka. Dohromady vaříme do zahoustnutí hladkého krému. Hotový krém odstavíme, za stálého míchání v něm rozpustíme máslo a vlijeme rum. Potom krém necháme vychladnout. Během chladnutí promícháme.
- Hrušky oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, které rozdělíme do vysokých skleněných pohárů. Do každého poháru dáme připravený krém. Poháry s krémem dáme do lednice vychladit.
- Těsně před servírováním každý pohár ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, rozpůlenými bobulkami hroznového vína a drobně nasekanými ořechy. Hotový dezert ihned podáváme.