Jehněčí kotlety se zapečenými bramborami a s houbami

Ingredience


Hořčice 50 g
Jehněčí kotlety 800 g
Med včelí 30 g
Olej olivový extra panenský 30 g
Vločky ovesné 100 g
Brambory 240 g
Česnek 3 stroužek
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sýr Parmezán 80 g
Hlíva ústřičná 50 g
Koriandr mletý 4 g
Lišky čerstvé 50 g
Muškátový oříšek 1 g
Olej olivový extra panenský 30 g
Pepř černý mletý 2 g
Šalotka 40 g
Shiitake houby 50 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí kotlety naklepeme, smícháme med s hořčicí a kotlety touto směsí potřeme z obou stran. V suché pánvi opražíme ovesné vločky, obalíme v nich kotlety, do pánve nalijeme olej a obalené kotlety na něm osmažíme dozlatova. Smetanu přivedeme k varu, přidáme prolisovaný česnek, mletý muškát a vyvaříme dohusta. Očištěné brambory nakrájíme na plátky, smícháme se smetanovou směsí a většinou parmezánu, vložíme do pekáčku, posypeme zbylým parmezánem a pečeme v troubě asi půl hodiny.
  2. Houby nakrájíme na plátky, šalotku nadrobno, v pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku s houbami, orestujeme, ochutíme koriandrem, osolíme, opepříme a odstavíme.
  3. Na talíře upravíme kotlety, doplníme bramborami a navrch naneseme houbovou směs.