Jehněčí kotlety se zapečenými bramborami a s houbami
Ingredience
Hořčice |
50 g |
Jehněčí kotlety |
800 g |
Med včelí |
30 g |
Olej olivový extra panenský |
30 g |
Vločky ovesné |
100 g |
Brambory |
240 g |
Česnek |
3 stroužek |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sýr Parmezán |
80 g |
Hlíva ústřičná |
50 g |
Koriandr mletý |
4 g |
Lišky čerstvé |
50 g |
Muškátový oříšek |
1 g |
Olej olivový extra panenský |
30 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Šalotka |
40 g |
Shiitake houby |
50 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jehněčí kotlety naklepeme, smícháme med s hořčicí a kotlety touto směsí potřeme z obou stran. V suché pánvi opražíme ovesné vločky, obalíme v nich kotlety, do pánve nalijeme olej a obalené kotlety na něm osmažíme dozlatova. Smetanu přivedeme k varu, přidáme prolisovaný česnek, mletý muškát a vyvaříme dohusta. Očištěné brambory nakrájíme na plátky, smícháme se smetanovou směsí a většinou parmezánu, vložíme do pekáčku, posypeme zbylým parmezánem a pečeme v troubě asi půl hodiny.
- Houby nakrájíme na plátky, šalotku nadrobno, v pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku s houbami, orestujeme, ochutíme koriandrem, osolíme, opepříme a odstavíme.
- Na talíře upravíme kotlety, doplníme bramborami a navrch naneseme houbovou směs.