Krkonošské zelné závitky
Ingredience
Nové koření mleté |
1 špetka |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
4 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové maso mleté |
0.5 kg |
Voda pitná |
2.5 dl |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
Zelí kysané |
0.5 kg |




-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou hlávku zelí rozdělíme na listy, které vložíme do hrnce s vodou a necháme je vařit, až změknou.
- Mleté maso opepříme, osolíme, přidáme mletou papriku a nové koření, promícháme s nevařenou rýží a rajčatovým protlakem.
- Masovou směs zabalíme do zelných listů.
- Část závitků rozložíme do hrnce, na ně dáme vrstvu kysaného zelí, pak opět závitky a zelí. Vše zalijeme nálevem z kysaného zelí a vodou a dusíme do změknutí.
- Měkké závitky a zelí rozdělíme na porce a podáváme.