Krkonošské zelné závitky

Ingredience


Nové koření mleté 1 špetka
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 4 polévková lžíce
Rýže loupaná 100 g
Sůl 1 špetka
Vepřové maso mleté 0.5 kg
Voda pitná 2.5 dl
Zelí hlávkové bílé 1 ks
Zelí kysané 0.5 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou hlávku zelí rozdělíme na listy, které vložíme do hrnce s vodou a necháme je vařit, až změknou.
  2. Mleté maso opepříme, osolíme, přidáme mletou papriku a nové koření, promícháme s nevařenou rýží a rajčatovým protlakem.
  3. Masovou směs zabalíme do zelných listů.
  4. Část závitků rozložíme do hrnce, na ně dáme vrstvu kysaného zelí, pak opět závitky a zelí. Vše zalijeme nálevem z kysaného zelí a vodou a dusíme do změknutí.
  5. Měkké závitky a zelí rozdělíme na porce a podáváme.