Kynuté rohlíčky v cukrovém hávu

Ingredience


Cukr moučkový 60 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka bezlepková 80 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Cukr krystal 40 g
Droždí sušené 20 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka bezlepková Mantler 280 g
Olej stolní 100 ml
Šťáva citrónová 1 polévková lžíce
Sůl 2 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Začneme tím, že připravíme bílkovou drobenku, v níž budeme rohlíčky obalovat před jejich kynutím.
  2. Bílková drobenka: máslo promneme s moučkovým cukrem, moukou, jedním vanilkovým cukrem a jedním bílkem. Směs hněteme dokud nevzniknou máslové hrudky, velké asi půl centimetru.
  3. Těsto: v hrnečku vlažného mléka rozmícháme cukr s droždím, kvásek necháme vzejít. Odváženou mouku ochutíme solí, přidáme vzešlý kvásek, olej, žloutky a citrónovou šťávu, ze všech surovin uhněteme těsto. Z dobře propracovaného těsta vykrajujeme polévkovou lžící kousky, ze kterých vytvarujeme na plechu (vyloženém pečícím papírem) rohlíčky, ty potřeme připravenou cukrovou drobenkou a necháme na plechu 30 minut kynout na teplém místě. Po vykynutí je upečeme v troubě, vyhřáté na 180°C. Pečivo servírujeme vychladlé jako moučník.