Krkonošské bramborové špalíčky

Ingredience


Brambory 600 g
Cibule červená 1 ks
Kopr čerstvý 1 hrst
Mléko kefírové 2 dl
Mouka pšeničná hrubá 200 g
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tvaroh měkký 100 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Kopr opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nasekáme najemno.
  2. Brambory omyjeme a uvaříme v 1 litru vody ve slupce. Vychladlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme k nim vejce, mouku, tvaroh a jemně nakrájenou cibuli, osolíme a vytvoříme hladké těsto.
  3. Z těsta uděláme malé špalíčky, které vaříme přibližně 5 minut v mírně osolené zbylé vodě.
  4. Uvařené špalíčky necháme okapat, pak je opečeme v pánvi na rozehřátém sádle, zalijeme kefírem a krátce pod pokličkou podusíme.
  5. Nakonec přimícháme jemně nasekaný kopr, podle chuti osolíme a podáváme.