Krkonošské bramborové špalíčky
Ingredience
Brambory |
600 g |
Cibule červená |
1 ks |
Kopr čerstvý |
1 hrst |
Mléko kefírové |
2 dl |
Mouka pšeničná hrubá |
200 g |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh měkký |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Kopr opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nasekáme najemno.
- Brambory omyjeme a uvaříme v 1 litru vody ve slupce. Vychladlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme k nim vejce, mouku, tvaroh a jemně nakrájenou cibuli, osolíme a vytvoříme hladké těsto.
- Z těsta uděláme malé špalíčky, které vaříme přibližně 5 minut v mírně osolené zbylé vodě.
- Uvařené špalíčky necháme okapat, pak je opečeme v pánvi na rozehřátém sádle, zalijeme kefírem a krátce pod pokličkou podusíme.
- Nakonec přimícháme jemně nasekaný kopr, podle chuti osolíme a podáváme.