Candát s čekankou a kaštanovou zálivkou

Ingredience


Candát obecný 600 g
Čekanka 300 g
Červená řepa 100 g
Citronová šťáva 10 ml
Cukr krupice 5 g
Karamel 40 g
Mrkev kořen 200 g
Ocet vinný 50 ml
Olej olivový extra panenský 30 g
Pepř černý mletý 2 g
Sůl 8 g
Tymián čerstvý 3 g
Voda pitná 300 ml
Cibule 40 g
Cukr třtinový 10 g
Kaštany jedlé 100 g
Kompot brusinkový 100 ml
Máslo čerstvé 30 g
Vývar slepičí 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z candáta osolíme, opepříme a osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka, vložíme do rendlíku, přisypeme cukr, zalijeme vodou, octem a povaříme asi 5 minut. Scedíme a necháme okapat. V pánvi roztavíme karamel, přidáme tymián, posekanou čekanku, orestujeme v karamelu, zakapeme citronovou šťávou a odstavíme.
  2. Zálivka: Brusinky z kompotu slijeme a dáme stranou. V hrnci roztavíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, třtinový cukr, osmahneme, přidáme nadrcené kaštany, přilijeme vývar a povaříme doměkka. Zálivku rozmixujeme a přimícháme brusinky z kompotu.
  3. Na talíře upravíme porce ryby, doplníme karamelizovanou čekankou, mrkví s řepou, kaštanovou zálivku nalijeme do porcelánových misek a podáváme zvlášť.