Candát s čekankou a kaštanovou zálivkou
Ingredience
Candát obecný |
600 g |
Čekanka |
300 g |
Červená řepa |
100 g |
Citronová šťáva |
10 ml |
Cukr krupice |
5 g |
Karamel |
40 g |
Mrkev kořen |
200 g |
Ocet vinný |
50 ml |
Olej olivový extra panenský |
30 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
8 g |
Tymián čerstvý |
3 g |
Voda pitná |
300 ml |
Cibule |
40 g |
Cukr třtinový |
10 g |
Kaštany jedlé |
100 g |
Kompot brusinkový |
100 ml |
Máslo čerstvé |
30 g |
Vývar slepičí |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z candáta osolíme, opepříme a osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka, vložíme do rendlíku, přisypeme cukr, zalijeme vodou, octem a povaříme asi 5 minut. Scedíme a necháme okapat. V pánvi roztavíme karamel, přidáme tymián, posekanou čekanku, orestujeme v karamelu, zakapeme citronovou šťávou a odstavíme.
- Zálivka: Brusinky z kompotu slijeme a dáme stranou. V hrnci roztavíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, třtinový cukr, osmahneme, přidáme nadrcené kaštany, přilijeme vývar a povaříme doměkka. Zálivku rozmixujeme a přimícháme brusinky z kompotu.
- Na talíře upravíme porce ryby, doplníme karamelizovanou čekankou, mrkví s řepou, kaštanovou zálivku nalijeme do porcelánových misek a podáváme zvlášť.