Krkonošské kroupy s houbami

Krkonošské kroupy s houbami - obrázek

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Houby sušené 150 g
Kmín drcený 1 špetka
Kroupy ječné 300 g
Majoránka 1 špetka
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Slanina vepřová 150 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kroupy důkladně propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
  2. Houby namočíme do studené vody.
  3. Cibuli oloupeme a najemno ji nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Slaninu rozkrájíme na kousky.
  4. V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm kousky slaniny a nakrájenou cibuli, pak přidáme okapané kroupy, osolíme, opepříme, přisypeme kmín a majoránku, krátce osmažíme, zalijeme vodou a necháme vařit.
  5. V pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme na něm vymačkané houby a přidáme je do hrnce. Kroupy uvaříme doměkka, pak k nim přimícháme česnek, směs přendáme do vymazané žáruvzdorné mísy a v troubě přibližně 25 minut zapékáme.