Bifteky na pivě se žampióny
Ingredience
Hovězí svíčková |
600 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 dl |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
1 špetka |
Žampiony - sterilované |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sterilované žampióny opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
- Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme, naporcujeme na plátky, které naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme trochou oleje.
- V pánvi rozehřejeme zbylý olej a bifteky na něm zprudka osmažíme z obou stran. Upečené přendáme na teplý talíř a uchováme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.
- Do výpeku v pánvi přidáme máslo a osmažíme v něm žampióny. Pak je podlijeme pivem a krátce pod pokličkou dusíme, přimícháme smetanu a povaříme.
- Bifteky na servírovacích talířích přelijeme šťávou se žampióny a podáváme.