Bifteky na pivě se žampióny

Ingredience


Hovězí svíčková 600 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 2 dl
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 1 špetka
Žampiony - sterilované 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sterilované žampióny opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
  2. Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme, naporcujeme na plátky, které naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme trochou oleje.
  3. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a bifteky na něm zprudka osmažíme z obou stran. Upečené přendáme na teplý talíř a uchováme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.
  4. Do výpeku v pánvi přidáme máslo a osmažíme v něm žampióny. Pak je podlijeme pivem a krátce pod pokličkou dusíme, přimícháme smetanu a povaříme.
  5. Bifteky na servírovacích talířích přelijeme šťávou se žampióny a podáváme.