Staročeské hovězí kostky
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Česnek |
4 stroužek |
Chléb konzumní |
2 krajíc |
Cibule |
4 ks |
Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce |
Hovězí maso přední |
800 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 dl |
Rajčata |
4 ks |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibule a stroužky česneku oloupeme a nadrobno nakrájíme. Anglickou slaninu rozkrájíme na malé kostičky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
- Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme na kostky.
- V hrnci rozehřejeme sádlo a za stálého míchání v něm osmažíme nakrájenou slaninu, cibuli, česnek a maso. Směs posypeme paprikou, přidáme kmín a majoránku, opepříme, osolíme, přilijeme pivo, přimícháme hořčici a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vodu. Když je maso měkké, přisypeme do hrnce nakrájená rajčata a dusíme, až jsou zcela měkká. Směs zahustíme chlebovou střídkou, promícháme, ještě krátce převaříme a podáváme.