Hospodský guláš
Ingredience
Česnek |
1 ks |
Cibule |
0.5 kg |
Gulášové koření |
1 polévková lžíce |
Hovězí kližka |
1 kg |
Majoránka |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Nové koření celé |
2 ks |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Oloupanou a nakrájenou cibuli na oleji zpěníme, přidáme protlak, nakrájené maso na kostky a osmahneme.
- Přidáme koření, sůl, pepř, podlijeme vývarem a dusíme, dokud maso nezměkne.
- Nakonec přidáme česnek a zahustíme moukou smíchanou s trochou vody.