Ostravské hovězí závitky
Ingredience
Hovězí maso zadní |
600 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 dl |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Na každý plátek masa rozložíme plátky slaniny, maso stočíme a zajistíme proti rozbalení párátky.
- V hrnci rozehřejeme sádlo, vložíme do něj závitky a pod poklicí je ze všech stran 10 minut opékáme. Pak do hrnce přilijeme pivo a přikryté dusíme, až je maso měkké. Během dušení závitky občas obrátíme a přiléváme vodu.
- Měkké závitky z hrnce vyndáme, vypečenou šťávu zaprášíme moukou, promícháme, krátce ji provaříme a dochutíme pepřem a solí.
- Závitky na servírovacích talířích přelijeme zahuštěnou šťávou a podáváme.