Hovězí roštěná na žampiónech
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Hovězí maso zadní |
800 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2.5 dl |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2 dl |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
- Cibule a stroužky česneku oloupeme a najemno nakrájíme.
- Maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na plátky, které z obou stran lehce naklepeme, opepříme a osolíme.
- V hrnci rozehřejeme olej, krátce na něm osmažíme cibuli, přidáme plátky masa o orestujeme je z obou stran. Pak do hrnce přilijeme pivo a vodu a maso dusíme přikryté pokličkou do poloměkka. Přidáme nakrájený česnek a žampióny a dusíme, až je vše měkké.
- Šťávu vypečenou z masa ještě dochutíme sójovou omáčkou, pepřem a solí.