Hovězí roštěná na žampiónech

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Hovězí maso zadní 800 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 2.5 dl
Sůl 1 špetka
Voda pitná 2 dl
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
  2. Cibule a stroužky česneku oloupeme a najemno nakrájíme.
  3. Maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na plátky, které z obou stran lehce naklepeme, opepříme a osolíme.
  4. V hrnci rozehřejeme olej, krátce na něm osmažíme cibuli, přidáme plátky masa o orestujeme je z obou stran. Pak do hrnce přilijeme pivo a vodu a maso dusíme přikryté pokličkou do poloměkka. Přidáme nakrájený česnek a žampióny a dusíme, až je vše měkké.
  5. Šťávu vypečenou z masa ještě dochutíme sójovou omáčkou, pepřem a solí.