Cizrna pečená v římském hrnci
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
80 g |
Cizrna |
500 g |
Cuketa |
200 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Olej olivový |
80 ml |
Ouzo - Metaxa Brandy |
100 ml |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
200 g |
Rajčatová šťáva |
125 ml |
Rozmarýn čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěnou mrkev a cuketu nakrájíme na kostičky. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cizrnu propláchneme, necháme okapat a vaříme ve vodě zhruba půl hodiny, poté cizrnu scedíme a vložíme do římského hrnce.
- Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, mrkví a cuketou. Když je zelenina osmažená, stáhneme ji z plamene, přilijeme ouzo, vmícháme rajčata, rajčatovou šťávu, sůl, pepř a rozmarýn. Vše dobře promícháme, vlijeme na cizrnu spolu s vodou a pečeme v troubě předehřáté na 200°C zhruba 40 minut.