Cizrna pečená v římském hrnci

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 80 g
Cizrna 500 g
Cuketa 200 g
Mrkev kořen 100 g
Olej olivový 80 ml
Ouzo - Metaxa Brandy 100 ml
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 200 g
Rajčatová šťáva 125 ml
Rozmarýn čerstvý 0.5 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěnou mrkev a cuketu nakrájíme na kostičky. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cizrnu propláchneme, necháme okapat a vaříme ve vodě zhruba půl hodiny, poté cizrnu scedíme a vložíme do římského hrnce.
  2. Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, mrkví a cuketou. Když je zelenina osmažená, stáhneme ji z plamene, přilijeme ouzo, vmícháme rajčata, rajčatovou šťávu, sůl, pepř a rozmarýn. Vše dobře promícháme, vlijeme na cizrnu spolu s vodou a pečeme v troubě předehřáté na 200°C zhruba 40 minut.