Směs salátů s vejci
Ingredience
Amarant - Laskavec |
150 g |
Čekanka |
150 g |
Mangold |
250 g |
Olej olivový |
80 ml |
Paprika mletá sladká |
0.5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
9 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mangold, čekanku a amarant opláchneme a necháme okapat. Poté je blanširujeme - na tři minuty je vložíme do vroucí vody. Vejce rozšleháme, osolíme a opepříme.
- Blanšírované saláty osmažíme na oleji, zaprášíme paprikou, zalijeme rozšlehanými vejci a pod poklicí na mírném plameni smažíme zhruba 6 minut.