Slepice s houbovou omáčkou

Ingredience


Cibule 1 ks
Houby čerstvé 200 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Slepice 1500 g
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slepici očistíme, omyjeme a rozdělíme na porce. Osolíme a podusíme na jemně nakrájené cibuli osmažené na části másla s mletou paprikou. Během dušení mírně podléváme.
  2. Měkkou slepici vyjmeme, šťávu vydusíme, zalijeme smetanou a provaříme. Potom omáčku přecedíme přes jemný cedník.
  3. Slepici vložíme zpět do omáčky, přidáme podušené houby nakrájené na plátky a vše provaříme.