Slepice s houbovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
200 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Slepice |
1500 g |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slepici očistíme, omyjeme a rozdělíme na porce. Osolíme a podusíme na jemně nakrájené cibuli osmažené na části másla s mletou paprikou. Během dušení mírně podléváme.
- Měkkou slepici vyjmeme, šťávu vydusíme, zalijeme smetanou a provaříme. Potom omáčku přecedíme přes jemný cedník.
- Slepici vložíme zpět do omáčky, přidáme podušené houby nakrájené na plátky a vše provaříme.