Slaný koláč s čerstvým fenyklem
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
1.5 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
1 kg |
Olej olivový |
180 ml |
Solamyl |
130 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
350 ml |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
80 g |
Fenykl čerstvý |
1 kg |
Sůl |
1 špetka |
Olej olivový |
120 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Na náplň jemně nasekáme opraný fenykl, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, jemně nakrájenou cibuli a dobře promícháme, až fenykl pustí šťávu.
- Na těsto v míse smícháme prosátou mouku se solí a Solamylem, do důlku vlijeme olej, vodu a citronovou šťávu. Vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme hodinu odpočinout.
- Odpočinuté těsto rozdělíme na dvě části, z každé vyválíme placku. Formu vymažeme máslem, vyložíme jednou plackou těsta, poklademe náplní, přikryjeme druhou plackou, okraje dobře spojíme, těsto potřeme olivovým olejem a pečeme zhruba hodinu v troubě předehřáté na 180°C.