Plněná hovězí roláda
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí kýta |
1 kg |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
50 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
3 dl |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
100 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Šunku rozkrájíme na nudličky. Sterilovaný hrášek scedíme a necháme v sítu okapat.
- Hovězí kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a rozřízneme tak, aby v ní byla kapsa.
- V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, pak přidáme okapaný hrášek a kousky šunky, vmícháme rozšlehané vajíčko a mícháme, dokud směs nezhoustne. Směsí naplníme kapsu v mase a uzavřeme grilovací jehlou.
- Maso vložíme do vymazaného pekáče nebo žáruvzdorné mísy, potřeme sádlem, podlijeme pivem a pečeme ve vyhřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso obrátíme a podle potřeby přilijeme vodu.
- Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, krátce osmažíme, přilijeme vodu, dochutíme pepřem a solí, promícháme a převaříme.
- Maso nakrájíme na plátky, přelijeme šťávou a podáváme.