Sardinky plněné cibulovou směsí a marinované
Ingredience
Bazalka |
50 g |
Bílá cibulka |
4 ks |
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Feferony |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Ocet vinný červený |
6 polévková lžíce |
Olej olivový |
8 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
50 g |
Rajčata |
2 ks |
Sardinka obecná |
8 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
50 g |
Víno červené |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Sardinky omyjeme ve vodě a osušíme na utěrce. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a nasekanou cibuli a česnek na ni vhodíme. Počkáme, dokud nezesklovatí, a pak přidáme nasekanou petrželku.
- Sardinky osolíme a opepříme. Vnitřek břicha potom naplníme opečenou směsí cibule a česneku. V misce s moukou jednotlivé ryby obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a vložíme na něj naplněné a obalené sardinky. Opečeme je z obou stran. Potom je vyndáme z pánve a vložíme do větší nádoby.
- Na pánev s připečeninami vlijeme ocet a víno a tím připečeniny rozředíme. Pak do směsi octa a vína přidáme tymián, bobkový list a nadrobno nasekanou feferonku. Směsí potom zalijeme sardinky v nádobě. Přikryjeme nádobu alobalem a vložíme do ledničky, kde sardinky necháme minimálně jeden den marinovat.
- Než budeme sardinky servírovat, spaříme ve vroucí vodě rajčata a oloupeme z nich slupky. Oddělíme od nich semínka a pak dužinu pokrájíme na drobné kostičky. Bílé cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Servírujeme studené sardinky posypané rajčatovými kostičkami a cibulovými kolečky. Nakonec zasypeme ještě nadrobno posekanou bazalkou.