Sardinky plněné cibulovou směsí a marinované

Ingredience


Bazalka 50 g
Bílá cibulka 4 ks
Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Feferony 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Ocet vinný červený 6 polévková lžíce
Olej olivový 8 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 50 g
Rajčata 2 ks
Sardinka obecná 8 ks
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 50 g
Víno červené 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sardinky omyjeme ve vodě a osušíme na utěrce. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a nasekanou cibuli a česnek na ni vhodíme. Počkáme, dokud nezesklovatí, a pak přidáme nasekanou petrželku.
  2. Sardinky osolíme a opepříme. Vnitřek břicha potom naplníme opečenou směsí cibule a česneku. V misce s moukou jednotlivé ryby obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a vložíme na něj naplněné a obalené sardinky. Opečeme je z obou stran. Potom je vyndáme z pánve a vložíme do větší nádoby.
  3. Na pánev s připečeninami vlijeme ocet a víno a tím připečeniny rozředíme. Pak do směsi octa a vína přidáme tymián, bobkový list a nadrobno nasekanou feferonku. Směsí potom zalijeme sardinky v nádobě. Přikryjeme nádobu alobalem a vložíme do ledničky, kde sardinky necháme minimálně jeden den marinovat.
  4. Než budeme sardinky servírovat, spaříme ve vroucí vodě rajčata a oloupeme z nich slupky. Oddělíme od nich semínka a pak dužinu pokrájíme na drobné kostičky. Bílé cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Servírujeme studené sardinky posypané rajčatovými kostičkami a cibulovými kolečky. Nakonec zasypeme ještě nadrobno posekanou bazalkou.