Pstruh s pomerančovou marinádou
Ingredience
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Máta |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
50 g |
Pomeranče |
3 ks |
Pstruh |
2 ks |
Sherry brandy |
40 ml |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
20 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pstruhy omyjeme a rozkrájíme na plátky. Plátky osolíme, opepříme a v misce obalíme v mouce. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Petrželku a tymián posekáme nadrobno.
- Připravíme pánev, na které rozpálíme olej. Vložíme na něj plátky pstruhů a zprudka opečeme po obou stranách. Pak ryby vyndáme z pánve a přilijeme na ni zbývající olej a nasekaný česnek, polovinu petrželky a tymián. Všechno orestujeme. Z jednoho pomeranče a jednoho citronu vymačkáme šťávu a přilijeme ji na pánev. Vlijeme na ni také sherry a balzamikový ocet. Pět minut povaříme a pak osolíme a opepříme.
- Plátky z pstruhů vložíme do větší nádoby a zalijeme na pánvi udělanou marinádou. Necháme minimálně jeden den marinovat.
- Ze zbylých dvou pomerančů okrájíme slupku tak, abychom se dostali až na čistou dužinu. Pak pomeranče rozkrájíme na příčné plátky. Mezi plátky ryb vkládáme plátky pomerančů.
- Nasucho opražíme nasekané piniové oříšky a před servírováním jimi posypeme ryby. Nakonec ještě pstruhy zasypeme zbylou petrželkou, kterou jsme nasekali nadrobno, a mátou.