Pstruh s pomerančovou marinádou

Ingredience


Balsamico ocet 1 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Citrony 1 ks
Máta 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Oříšky piniové 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 50 g
Pomeranče 3 ks
Pstruh 2 ks
Sherry brandy 40 ml
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pstruhy omyjeme a rozkrájíme na plátky. Plátky osolíme, opepříme a v misce obalíme v mouce. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Petrželku a tymián posekáme nadrobno.
  2. Připravíme pánev, na které rozpálíme olej. Vložíme na něj plátky pstruhů a zprudka opečeme po obou stranách. Pak ryby vyndáme z pánve a přilijeme na ni zbývající olej a nasekaný česnek, polovinu petrželky a tymián. Všechno orestujeme. Z jednoho pomeranče a jednoho citronu vymačkáme šťávu a přilijeme ji na pánev. Vlijeme na ni také sherry a balzamikový ocet. Pět minut povaříme a pak osolíme a opepříme.
  3. Plátky z pstruhů vložíme do větší nádoby a zalijeme na pánvi udělanou marinádou. Necháme minimálně jeden den marinovat.
  4. Ze zbylých dvou pomerančů okrájíme slupku tak, abychom se dostali až na čistou dužinu. Pak pomeranče rozkrájíme na příčné plátky. Mezi plátky ryb vkládáme plátky pomerančů.
  5. Nasucho opražíme nasekané piniové oříšky a před servírováním jimi posypeme ryby. Nakonec ještě pstruhy zasypeme zbylou petrželkou, kterou jsme nasekali nadrobno, a mátou.