Celerovo-křenová pomazánka
Ingredience
Celer bulvový |
300 g |
Cukr krupice |
1.5 kávová lžička |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Křen |
150 g |
Majolka |
100 g |
Okurky |
3 ks |
Pečivo pšeničné jemné tukové |
4 ks |
Salám Pařížský |
180 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Čedar - tavený |
120 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaný a omytý celer a křen jemně nastrouháme a dáme do mísy. Salám nakrájíme na velmi tenké nudličky, dlouhé asi 3 cm a přidáme k zelenině. Ještě přidáme jemně nastrouhané sladkokyselé okurky. Doložíme hořčici, sůl podle chuti, cukr, tavený sýr a majolku.
- Pomazánku dobře vymícháme a podáváme s bílým pečivem.