Kuřecí řízky s křenem

Ingredience


Anglická slanina 20 g
Křen 100 g
Kuřecí prsa 600 g
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 0.5 dl
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Křen oškrábeme, omyjeme a najemno ho nastrouháme. Slaninu nakrájíme na plátky.
  2. Kuřecí prsa naporcujeme na řízky, které omyjene pod studenou vodou, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme nastrouhaným křenem. Rozložíme na ně plátky slaniny, maso přeložíme, okraje k sobě sklepneme paličkou na maso a pevně spojíme párátky. Řízky postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.
  3. V pánvi rozpálíme olej a maso v něm upečeme z obou stran doměkka.