Kuřecí řízky s křenem
Ingredience
Anglická slanina |
20 g |
Křen |
100 g |
Kuřecí prsa |
600 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0.5 dl |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Křen oškrábeme, omyjeme a najemno ho nastrouháme. Slaninu nakrájíme na plátky.
- Kuřecí prsa naporcujeme na řízky, které omyjene pod studenou vodou, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme nastrouhaným křenem. Rozložíme na ně plátky slaniny, maso přeložíme, okraje k sobě sklepneme paličkou na maso a pevně spojíme párátky. Řízky postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.
- V pánvi rozpálíme olej a maso v něm upečeme z obou stran doměkka.