Ticinské sýrové noky
Ingredience
Brambory |
500 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka polohrubá |
100 g |
Omáčka tatarská |
150 ml |
Oregano sušené |
20 g |
Sůl |
20 g |
Šunka dušená |
60 g |
Sýr Parmezán |
30 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě. Hotové slijeme, vlijeme rozpuštěné máslo a rozmačkáme na kaši. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku, strouhaný sýr, mouku, vejce, oregano a vypracujeme hladké těsto. Z těsta uválíme dlouhý váleček o průměru 1 cm a nožem z něho odkrajujeme jednotlivé noky. Postupně vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud noky nevystoupají na povrch. Vyjmeme děravou naběračkou, necháme okapat a rozdělíme na jednotlivé talíře. Podáváme s tatarskou omáčkou.