Ticinské sýrové noky

Ingredience


Brambory 500 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka polohrubá 100 g
Omáčka tatarská 150 ml
Oregano sušené 20 g
Sůl 20 g
Šunka dušená 60 g
Sýr Parmezán 30 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě. Hotové slijeme, vlijeme rozpuštěné máslo a rozmačkáme na kaši. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku, strouhaný sýr, mouku, vejce, oregano a vypracujeme hladké těsto. Z těsta uválíme dlouhý váleček o průměru 1 cm a nožem z něho odkrajujeme jednotlivé noky. Postupně vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud noky nevystoupají na povrch. Vyjmeme děravou naběračkou, necháme okapat a rozdělíme na jednotlivé talíře. Podáváme s tatarskou omáčkou.