Chlebová polévka s bazalkou a pečenými rajčaty
Ingredience
Bazalka |
30 g |
Česnek |
3 stroužek |
Chléb konzumní |
400 g |
Olej olivový |
40 ml |
Olej olivový extra panenský |
70 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Rajčata Cherry |
500 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
700 g |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
800 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek a bazalku nasekáme najemno, cherry rajčátka propíchneme, promícháme s česnekem a bazalkou, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Rajčátka nasypeme na plech, vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě zhruba 20 minut. Do hrnce nalijeme olej, přisypeme zbytek česneku a bazalky, osmahneme, přilijeme nakládaná rajčata i s nálevem, přilijeme vodu a povaříme 15 minut. Střídku ze staršího chleba natrháme na kousky, přihodíme do hrnce, promícháme, přidáme rajčátka z trouby i s vypečenou šťávou, provaříme, přilijeme panenský olej, necháme projít varem a odstavíme. Podle potřeby přilijeme vodu a přisolíme.
- Polévku rozdělíme do misek a podáváme.