Chlebová polévka s bazalkou a pečenými rajčaty

Chlebová polévka s bazalkou a pečenými rajčaty - obrázek

Ingredience


Bazalka 30 g
Česnek 3 stroužek
Chléb konzumní 400 g
Olej olivový 40 ml
Olej olivový extra panenský 70 g
Pepř černý mletý 2 g
Rajčata Cherry 500 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 700 g
Sůl 10 g
Voda pitná 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek a bazalku nasekáme najemno, cherry rajčátka propíchneme, promícháme s česnekem a bazalkou, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Rajčátka nasypeme na plech, vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě zhruba 20 minut. Do hrnce nalijeme olej, přisypeme zbytek česneku a bazalky, osmahneme, přilijeme nakládaná rajčata i s nálevem, přilijeme vodu a povaříme 15 minut. Střídku ze staršího chleba natrháme na kousky, přihodíme do hrnce, promícháme, přidáme rajčátka z trouby i s vypečenou šťávou, provaříme, přilijeme panenský olej, necháme projít varem a odstavíme. Podle potřeby přilijeme vodu a přisolíme.
  2. Polévku rozdělíme do misek a podáváme.