Polévka Ribollita

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory 80 g
Celer řapíkatý 150 g
Česnek 3 stroužek
Chilli koření mleté 1 g
Chléb konzumní 400 g
Cibule červená 100 g
Fazole 300 g
Fenykl obecný 1 g
Kapusta kadeřavá 300 g
Mrkev kořen 150 g
Olej olivový 40 g
Olej olivový extra panenský 50 ml
Pepř černý mletý 2 g
Rajčata 70 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 10 g
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvé fazole nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme rozmačkané rajče, oloupaný brambor, bobkový list a vaříme asi 25 minut. Vyndáme brambor, rajče, bobkový list a vyhodíme. Fazole scedíme a polovinu vody ponecháme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, celer nakrájíme na nudličky, česnek posekáme najemno.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme všechnu zeleninu, ochutíme mletým fenyklem, chilli kořením, ze dvou třetin zakryjeme pokličkou a velmi zvolna dusíme 15 minut. Přilijeme rajčata i s nálevem, povaříme dalších 5 minut, přidáme uvařené fazole, vodu z fazolí, sůl, pepř, na nudličky nakrájenou kapustu, natrhanou střídku staršího chleba a vaříme ještě přibližně půl hodiny. Podle potřeby dolijeme vodu. Do odstavené polévky přimícháme panenský olej a podáváme.