Lišky nakyselo se smetanovou omáčkou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Kmín drcený 1 kávová lžička
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Lišky čerstvé 700 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 90 g
Smetana 33% (šlehačka) 2 dl
Sůl 2 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 9 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvé lišky očistíme, omyjeme, drobné plodnice necháme celé, větší pokrájíme a vložíme do hrnce s vroucí slanou vodou. Přidáme drcený kmín, bobkový list a pomalu vaříme přibližně 10 minut doměkka. Mezitím v pánvi rozpustíme máslo, přidáme k němu mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou zamícháme k uvařeným liškám. Pomalu vaříme dalších 5 minut, přidáme ocet, po chvilce omytý, drobně pokrájený kopr a vaříme ještě dalších 5 minut. V misce ve smetaně rozšleháme vejce. Hrnec s liškami odstavíme z plotny, hned přimícháme smetanu, omáčku dochutíme solí i cukrem a podáváme.