Vepřové maso vařené se saláty a bulgurem

Ingredience


Bulgur 140 g
Čekanka 250 g
Cibule 80 g
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Mangold 250 g
Olej olivový 80 ml
Ouzo - Metaxa Brandy 80 ml
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Špenát listový čerstvý 250 g
Šrucha zelná 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Vepřová plec 1.6 kg
Vývar zeleninový 1.6 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a opláchnuté maso nakrájíme na větší kusy. Saláty omyjeme, rozebereme a v horké vodě povaříme zhruba 3 minuty. Poté salát scedíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno.
  2. Nakrájené maso ze všech stran osmažíme na oleji spolu s cibulí. Vlijeme vývar, ouzo a na mírném plameni vaříme, až je maso měkké. Během vaření pečlivě sbíráme pěnu.
  3. Deset minut před koncem varu k masu přimícháme saláty, bulgur, sůl, pepř a dovaříme. Nakonec vmícháme vejce rozšlehaná s citronovou šťávou.