Vepřové maso vařené se saláty a bulgurem
Ingredience
Bulgur |
140 g |
Čekanka |
250 g |
Cibule |
80 g |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Mangold |
250 g |
Olej olivový |
80 ml |
Ouzo - Metaxa Brandy |
80 ml |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Špenát listový čerstvý |
250 g |
Šrucha zelná |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřová plec |
1.6 kg |
Vývar zeleninový |
1.6 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Očištěné a opláchnuté maso nakrájíme na větší kusy. Saláty omyjeme, rozebereme a v horké vodě povaříme zhruba 3 minuty. Poté salát scedíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno.
- Nakrájené maso ze všech stran osmažíme na oleji spolu s cibulí. Vlijeme vývar, ouzo a na mírném plameni vaříme, až je maso měkké. Během vaření pečlivě sbíráme pěnu.
- Deset minut před koncem varu k masu přimícháme saláty, bulgur, sůl, pepř a dovaříme. Nakonec vmícháme vejce rozšlehaná s citronovou šťávou.